Conferința națională „Asigurarea dreptului la educație pentru copiii cu dizabilități” & Gala Educației Incluzive 2018

La 5 decembrie, în incinta Radisson Blu Leogrand Hotel, va avea loc conferința națională Asigurarea dreptului la educație pentru copiii cu dizabilități, care se va încheia cu Gala Educației Incluzive 2018. Conferința va începe la ora 10:00, iar în cadrul ei vor fi prezentate măsurile întreprinse de țara noastră pe parcursul anului trecut cu scopul de asigura o educație de calitate și incluzivă pentru toți, realizările privind incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități din perspectiva locală și importanța parteneriatului dintre școală, familie și comunitate în incluziunea acestora. Spre finalul conferinței, începând cu ora 15:30, participanții vor adopta o rezoluție, prin care autoritățile, instituțiile și membrii societății civile își vor asuma angajamentul de a colabora pentru eliminarea obstacolelor și crearea oportunităților de acces la educație pentru toți copiii.

Începând cu ora 16:00 se va desfășura Gala Educației Incluzive, moderată de Stela Dănilă, în cadrul căreia va fi acordat Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ și INOVAȚIE în promovarea educației incluzive. Trofeul reprezintă o distincție acordată anual de către APSCF instituțiilor care au avut o contribuție substanțială și de durată în dezvoltarea și promovarea educației incluzive. Trofeul a fost înregistrat în Armorialul General al Republicii Moldova, în baza deciziei Comisiei Naționale de Heraldică nr. 42-V.01 din 26 septembrie 2017. Acordarea Trofeului este o inițiativă a organizațiilor membre APSCF în memoria Alexandrei Grajdian.

Informații despre Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ și INOVAȚIE în promovarea educației incluzive găsiți aici, pe pagina noastră web www.aliantacf.md și pe contul de Facebook@APSCF. Pentru detalii suplimentare, puteți să ne contactați la adresa de email: office@aliantacf.md sau numărul de telefon: 060 522 122.