Sistemul de protecție a copiilor din Chișinău va fi evaluat

În 3 august 2018, APSCF împreună cu UNICEF Moldova a semnat un memorandul de înțelegere cu Consiliul Municipal Chișinău, cu scopul consolidării sistemului de protecție a copilului din municipiu. Conform acestuia, cele două organizații vor evalua eficiența și eficacitatea Direcției municipale pentru protecția copilului din Chișinău.

În cadrul conferinței de presă, dl. Ruslan Codreanu, primar interimar al capitalei, a menționat câteva carențe ale sistemului de protecție a copilului din Chișinău, precum protecția copiilor străzii și a declarat că „ne dorim o Direcție municipală a protecției copilului eficientă, care să reacționeze prompt 24/24 ore la toate nevoile și solicitările de protecție, pentru a asigura securitatea și siguranța tuturor copiilor.

Liliana Rotaru, președinta APSCF, a completat cu detalii despre inițiativă, spunând că „în acest proces de evaluare, experții vor ține cont de realizările și potențialul pe care îl are Direcția municipală pentru protecția copilului, dar și de provocările pe care le au familiile în situații de risc”.

Proiectul „Evaluarea eficienței și eficacității Direcției municipale pentru protecția copilului Chișinău” se derulează până la sfârșitul acestui an.