Comunicatorii din ONG învață să devină prieteni cu jurnaliști

Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei a organizat o instruire pentru comunicatorii din organizațiile membre la tema ”Comunicarea eficientă între ONG-uri și reprezentanții mass-media”. Training-ul a avut loc pe 25 aprilie 2016, la Centrul de instruiri Keystone Moldova.

Fie că ne dorim să promovăm o cauză socială, fie că vrem să lansăm o campanie de informare sau să organizăm un eveniment, vrem să fim auziți iar munca să ne fie apreciată, mereu ne vom pune întebarea: „Ce așteaptă un jurnalist de la un comunicator? Cum gândesc jurnaliștii? Cum alegem canalele potrivite? Care sunt noile tendințe?” Acestea sunt întrebările la care am încercat să găsim răspuns și să învățăm cum să fim mai eficienți și recunoscuți pentru ceea ce pledăm.

Printre lecțiile importante pe care trebuie să le reținem putem menționa comunicarea permanentă atât cu jurnaliștii cât și cu partenerii, dezvoltarea și crearea de parteneriate, construirea și menținerea propriei identități pentru a rămâne cât mai mult timp în mintea publicului. De asemenea, la îndemână sunt rețelele de socializare care reprezintă o modalitate accesibilă de promovare. În plus, comunicatul de presă rămâne instrumentul de bază prin care invităm jurnaliștii la evenimentele noastre. Dar pentru a capta interesul jurnalistului, comunicatul de presă trebuie să ofere informații relevante, date statistice, limbaj accesibil.

Coordonatorul serviciului siguronline.md, Angela Palancean, prezentă la instruire a menționat că: ”Este o bună oportunitate de a împărtăși și afla practici bune și lecții învățate de comunicare cu mass media pe subiecte sensibile. Mi-am confirmat înca o data că un mesaj, pentru a fi înțeles, trebuie să fie simplu și comun pentru fiecare membru”.

Training-ul ”Comunicarea eficientă între ONG-uri și reprezentanții mass-media” a fost organizat în cadrul proiectului:  ”Voci Unite pentru Copii”, finanțat de Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei prin WorldVision Germania și ChildPact.