Voci Unite pentru Copii

În perioada  martie 2015 – decembrie 2018, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei  (APSCF), alături de cei nouă membri ai coaliției regionale de ONG-uri pentru protecția copilului ChildPact (Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Serbia, Azerbaidjan, România și Bulgaria) a implementat proiectul „Voci Unite pentru Copii”.

Scopul proiectului a constat în consolidarea Coalițiilor de protecție a copilului în Europa de Sud-Est și Caucazul de Sud (zona extinsă a Mării Negre) pentru monitorizarea, influențarea și extinderea acțiunilor Guvernelor în numele a 1,5 milioane de copii vulnerabili, care rămân în afara serviciilor și mecanismelor de protecție.

ACȚIUNILE PROIECTULUI

  • Crearea unui Manual de Guvernare pentru ghidarea membrilor coaliției în ceea ce privește standardele operaționale și de finanțare. Ulterior, acest Manual va fi pus în aplicare prin intermediul organizării de traininguri și programe de coaching.
  • Strângerea de fonduri pentru grupuri de advocacy, care este mai ambițioasă decât strângerea de fonduri pentru grupuri orientate spre servicii care lucrează direct cu copiii vulnerabili.
  • Crearea parteneriatelor cu oameni de afaceri și celebrități, care pot extinde vizibilitatea și credibilitatea coaliției.
  • Organizarea cursurilor, trainingurilor, meselor rotunde pentru instituțiile mass-media în domeniul protecției copilului.
  • Lansarea Indexului de Protecție a Copilului, în fiecare din cele 10 țări acoperite de proiect, pentru a măsura progresele și lacunele din cadrul reformelor de protecție a copilului. Publicarea Indexului va fi o oportunitate de a unifica și consolida înțelegerea părților interesate de problemele legate de protecția copilului.
  • Organizarea unor mese rotunde, pentru a discutata recomandările parvenite în urma lansării Indexului.

Proiectul „Voci Unite pentru Copii” a fost finanțat de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), prin World Vision Germania și Agroinvest Serbia.

Pentru mai multă informație despre proiect, citiți AICI (.pdf).