Voci Unite pentru Copii

În perioada  martie 2015 – decembrie 2018, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei  (APSCF), alături de cei nouă membri ai coaliției regionale de ONG-uri pentru protecția copilului ChildPact (Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Serbia, Azerbaidjan, România și Bulgaria) a implementat proiectul „Voci Unite pentru Copii”.

Scopul proiectului: Consolidarea Coalițiilor de protecție a copilului în Europa de Sud-Est și Caucazul de Sud (zona extinsă a Mării Negre) pentru monitorizarea, influențarea și extinderea acțiunilor Guvernelor în numele a 1,5 milioane de copii vulnerabili, care rămân în afara serviciilor și mecanismelor de protecție.

ACȚIUNILE PROIECTULUI

  • Crearea unui Manual de Guvernare pentru ghidarea membrilor coaliției în ceea ce privește standardele operaționale și de finanțare. Manual a fost pus în aplicare în cadrul trainingurilor și programelor de coaching.
  • Strângerea de fonduri pentru grupuri de advocacy, care este mai ambițioasă decât strângerea de fonduri pentru grupuri orientate spre servicii destinate nemijlocit copiilor vulnerabili.
  • Crearea parteneriatelor cu oameni de afaceri și celebrități pentru extinderea vizibilității și credibilității coaliției.
  • Organizarea cursurilor, trainingurilor, meselor rotunde pentru instituțiile mass-media în domeniul protecției copilului.
  • Lansarea Indexului de Protecție a Copilului, în fiecare din cele 10 țări împlicate în proiect, pentru a măsura progresele și lacunele  reformelor din domeniul protecției copilului. Publicarea Indexului este o oportunitate de a unifica și consolida înțelegerea părților interesate în soluționarea problemelor din domeniul protecției copilului.
  • Organizarea de mese rotunde, pentru a discutata recomandările parvenite în urma lansării Indexului.

Proiectul „Voci Unite pentru Copii” a fost finanțat de către Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), prin World Vision Germania și Agroinvest Serbia.

Pentru mai multă informație despre proiect, citiți AICI (.pdf).