APSCF își susține membrii în elaborarea politicii de protecție a copilului

Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei a organizat un seminar de instruire pentru membrii săi în elaborarea propriei Politicii de Protecție a Copilului. Instruirea a avut loc pe data de 24 martie 2016, la Chișinău.

Peste 10 organizații neguvernamentale, membre ale APSCF au fost informate despre importanța Politicii de Protecție a Copilului pentru propriile organizații și înțelegerea competențelor de bază. Reprezentanții ONG-urilor membre, prezente la seminar,  împreună cu facilitatorii de la Centrul de Informare și  Documentare privind Drepturile Copilului, Iosif Moldovanu și Cezar Gavriliuc, au schițat un plan de acțiuni pentru dezvoltarea Politicii de Protecție a Copilului.

”Politica de Protecție a Copilului oferă siguranță atât în activitatea cu copiii, cât și cu angajații, contribuie la imaginea organizației și atingerea misiunii noastre”, consideră președintele Asociației Obștești ”Inteco”, Victoria Matveev.

Directorul executiv al Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie, Viorica Matas a menționat că: ”Fiecare organizație sau instituție care lucrează cu copii și pentru copii are nevoie de Politica de Protecție a Copilului pentru a asigura respectarea drepturilor acestora”.

Instruirea pentru ONG-urile membre ale APSCF în dezvoltarea unei Politici de Protecție a Copilului a fost organizată de APSCF, cu susținerea UNICEF Moldova în cadrul proiectului: ”Consolidarea capacităților ONG-urilor membre pentru dezvoltarea unui sistem solid de protecție a copiilor din Republica Moldova”