CINE și CE rol are în procesul de reintegrare a copiilor?

Alianţa ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei (APSCF) organizează pe data de 17 martie 2016, ora 11.00, patiseria Caramel, bd. Mitropolitul Bănulescu Bodoni, nr. 4., un clubul de presă la tema: „Cine și ce rol are în procesul de re/integrare în familie a copiilor?”.

O îmbrățișare părintească, o poveste înainte de culcare sau o jucărie nouă încă mai sunt pentru miile de copii din instituțiile rezidențiale dorințe mari, până la soare și înapoi. Deseori, la fel de lung este și drumul de la internat până acasă – îndelungatul proces de dezinstituționalizare care nu înseamnă doar întoarcerea copilului în familie ci și menținerea lui acolo, prin oferirea suportului adecvat familiei.

În cadrul clubului de presă ne propunem să discutăm cu reprezentanții Autorităților Publice Centrale și Locale, dar, și cu societatea civilă despre cine și ce rol are în procesul de reintegrare a copiilor în familie după ce au părăsit instituția rezidențială. Totodată, vom pune accent pe necesitatea dezvoltării serviciilor de suport familial, dezvoltarea sistemului de prevenire a separării, susținerea celor mai vulnerabile familii, incluziunea socială și monitorizarea continuă a copiilor reintergați în familii etc. Cât de ușor sau dificil este să revii la ritmurile de odinioară, având copilul înapoi acasă, ne va povesti chiar un părinte.

Conform datelor MMPSF, la sfârșitul anului 2014 circa 4000 copii încă mai erau în sistemul rezidențial de protecție inclusiv case de copii, centre de plasament și școli internat.

Stimați colegi, Vă așteptăm joi, 17 martie 2016, orele: 11.00 pe bd. Mitropolitul Bănulescu Bodoni, nr. 4, patiseria Caramel. Pentru alte informații, vă rog să ne contactați la 069224189, Inga Bînzari, ofițer de presă.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților APSCF pentru un sistem puternic de protecție a copilului în Republica Moldova” cu susținerea financiară a UNICEF Moldova și Oak Foundation.