Participarea activă și responsabilă a ONG-urilor în procesul de politici publice din domeniul protecției copilului

Prin intermediul proiectului “Participarea activă și responsabilă a ONG-urilor în procesul de politici publice din domeniul protecției copilului”, APSCF și-a propus ambițioasa sarcină de a instrui și consolida cunoștințele ONG-urilor membre a APSCF întru-un domeniu mai puţin abordat pînă la moment, cel al politicilor publice la nivel central şi local în domeniul protecţiei copilului.

ACTIVITĂȚI

  • selectarea unui expert pe formări, care la rândul său a selectat şi contractat un grup de experţi formatori în politici publice, cu specializare pe domeniul protecţiei copilului
  • 4 module de formare în politici publice, care au tratat etapele de elaborare, implementare şi monitorizare a unei politici publice la nivel central şi local. Beneficiarii acestor instruiri au fost ONG-urile membre ale APSCF cu proveniență din cele 5 regiuni: nord, sud, centru, UTA Găgăuzia şi regiunea Transnistreană a RM.
  • ONG-urile beneficiare au fost instruite în participarea copiilor în procesul de politici publice, după care au avut posibilitatea să vină cu iniţiative reale de implicare a copiilor în astfel de acţiuni.

Privind continuitatea proiectului, ONG-urile instruite au avut posibilitatea de a se implica în procesul de consultare a unei politici publice, fie la ei în localitate, fie la nivele mai superioare ale administraţiei publice locale şi centrale.

Acest proiect a fost implementat în perioada decembrie 2011 – iunie 2012 și finanțat de UNICEF Moldova.