280 de copii din Basarabeasca și Ucraina au devenit prieteni

Copiii din Basarabeasca s-au întrecut în confecționarea jucăriilor din hârtie. Un masterclass în acest sens a fost organizat de Asociația Obștească ”Parteneriat: Femei, Copii, Vârstnici” din localitate.

Copiii au venit cu părinții care s-au implicat activ în confecționarea jucăriilor. Din cei 22 de participanți la eveniment, 12 sunt refugiați din Ucraina. Timpul petrecut împreună a trecut repede, spun copiii, dar vesel și într-o atmosferă binevoitoare. La finalul masterclass-ului toți au primit diplome de participare dar și dulciuri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Aceste activități au loc în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii între refugiații ucraineni și comunitățile gazdă din Republica Moldova”, implementat de APSCF cu suportul financiar acordat de Caritas Austria.

În anul 2023 de Asociația Obștească ”Parteneriat: Femei, Copii, Vârstnici” a organizat în cadrul Proiectului 5 activități de coeziune socială.

Un masterclass cu genericul: „Confecționarea unei jucării de Anul Nou”, eveniment organizat în cadrul Primăriei orașului Basarabeasca. A mai fost organizat un Târg de tradiții și bucate naționale la Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”.

Mai târziu a fost organizat matinalul de anul nou în Liceul Teoretic „Nikolai Gogol”; Gimnaziul „I. Bondarev” din Basarabeasca și la Casa de Cultură din Basarabeasca.

Aceste evenimente au reunit 280 de copii din Basarabeasca și refugiați din Ucraina care s-au stabilit cu traiul în această localitate.

Aceste activități au avut loc în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii între refugiații ucraineni și comunitățile gazdă din Republica Moldova”, implementat de APSCF cu suportul financiar acordat de Caritas Austria.