Dialog comunitar pentru reducerea fenomenului de bullying

Pe 19 noiembrie în s. Sălcuța, r. Căușeni a avut loc un atelier privind reducerea fenomenului de bullying cu pedagogii și părinții din localitate.

Participanții au discutat despre fenomenul de bullying, cum pot recunoaște copilul care este ținta bullyingului și copilul care inițiază un comportament de bullying, ce pot face pentru prevenirea și diminuarea acestui fenomen.

Astfel participanții atelierului au aflat că:

  1. Martorii la comportamentul de bullying ar putea să ne ajute să reducem acest fenomen. Ei sunt mulți, observă mai multe, ei dețin puterea.
  2.  Metodele folosite altădată la educația copiilor noștri, nu mai funcționează la copiii de azi. Copilul trebuie să se simtă respectat, să-i acordăm încredere, să se simtă important.

Activitățile sunt realizate în parteneriat cu Echipa Mobilă Căușeni și Direcția de Asistență Socială și Protecție a Familiei Căușeni.

Activitățile sunt organizate în cadrul proiectului „Dialog comunitar pentru reducerea fenomenului de bullying” implementat de Keystone Moldova în cadrul proiectului „Împreună pentru educație de calitate”, susținut de Liechtenstein Development Service (LED) și implementat de Asociația Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei APSCF.