Concurs de granturi „Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF”

Oricine. Oriunde. Oricând.

Fiecare are dreptul să caute siguranța. 

Acesta este motoul zilei Mondiale a Refugiaților în 2022. 

În fiecare an, pe 20 iunie, este celebrată Ziua Mondială a Refugiaților. Sărbătoarea onorează rezistența și curajul oamenilor ce au fost nevoiți să-și părăsească casele în speranța de a-și construi un nou viitor în siguranță. Totodată, Ziua Mondială a Refugiaților promovează înțelegerea și respectul comunităților gazdă față de situația refugiaților. Fiecare persoană de pe această planetă are dreptul să caute siguranță – oricine ar fi, de oriunde ar veni și ori de câte ori este forțată să fugă. 

În această zi importantă, APSCF este mândră să anunțe lansarea concursului de granturi în cadrul proiectului „Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF”, implementat de APSCF cu suportul financiar oferit de Diakonie Katastrofenhilfe (DKH).

Scopul proiectului este de a contribui la furnizarea serviciilor de răspuns de urgență sustenabile și de calitate pentru refugiații ucraineni, resortisanți ai țărilor terțe (RTT) afectați de criză, și populației locale vulnerabile din Republica Moldova, prin abilitarea OSC-urilor. În conformitate cu angajamentele agendei de localizare, OSC-urile locale joacă un rol esențial în atenuarea crizei refugiaților și a consecințelor acestea asupra altor grupuri afectate cum sunt RTT și populația locală vulnerabilă. Cu toate acestea, adesea acestora lipsește capacitatea de implementare și accesul la resursele financiare necesare pentru intervenții eficiente. Astfel,  APSCF, cu sprijinul Diakonie Katastrofenhilfe, va oferi oportunități de finanțare și consolidare a capacităților ONG-urilor din Moldova. 

Proiectele susținute în cadrul programului de granturi vor urmări să sprijine organizațiile membre și partenere APSCF, dar și ONG-uri non-membre, să furnizeze asistență sustenabilă, de înaltă calitate pentru refugiații ucraineni și alte categorii de persoane afectate de criză din întreaga țară, în locații în care acestea sunt necesare și în baza nevoilor reale ale acestora. Accesați termenii de referință și anexele pentru a consulta condițiile de participare la concursul de granturi.

Dosarele vor putea fi depuse până la 11 iulie, 2022.