Seminarul de formare „Mecanisme de finanțare și achiziție publică a serviciilor sociale”

În perioada 24-25 mai 2021, APSCF a realizat seminarul de formare online cu genericul „Mecanisme de finanțare și achiziție publică a serviciilor sociale”. La activitate au participat 30 reprezentanți ai organizațiilor membre și partenere care dezvoltă, consolidează și prestează servicii sociale în R. Moldova sau intenționează să dezvolte servicii sociale cu preponderență pentru familiile social vulnerabile și copiii acestora. 

Timp de două zile, formatoarea Diana Chiriacescu – director național FONSS România, împreună cu participanții au consolidat cunoștințele și au împărtășit experiența OSC în procesul de valorificare a serviciilor sociale contractate de către stat. 

La seminar s-a dezbătut procesul de achiziție publică de servicii sociale și etapele de realizare a acestuia. De asemenea, a fost discutată documentația și etapele pentru realizarea unei achiziții și modele de formulare completate și au fost analizate experiențele și bunele practici ale țărilor europene privind achiziția publică de servicii sociale. 

Această activitate este parte a Proiectului “Consolidarea capacităților de advocacy ale membrilor APSCF privind mecanismul de contractare a serviciilor sociale”, implementat de APSCF cu suportul financiar al Caritas Austria.