APSCF este membru al Global Campaign for Education

Începând cu anul acesta, APSCF este membru cu drepturi depline al Global Campaign for Education (GCE – Campania Globală pentru Educație). Campania globală pentru educație este o mișcare a societății civile care promovează și apără educația ca unul din drepturile de bază ale omului. GCE pledează la nivel internațional, regional și național pentru ca guvernele și a comunitățile internaționale să ofere tuturor dreptul la o educație publică gratuită și de calitate.

GCE a fost înființată în 1999 pentru a oferi o platformă pentru unificarea și coordonarea vocilor societății civile în raport cu agenda globală pentru educație. De atunci, mișcarea GCE a crescut semnificativ, în special prin extinderea și consolidarea coalițiilor naționale ale societății civile, așa cum este APSCF.

CGE își concentrează eforturile pe șase domenii strategice: 1) educația de calitate, 2) egalitatea, nediscriminarea și incluziunea în educație și prin educație, 3) sisteme publice puternice de conducere și guvernare în sectorul educației, 4) finanțarea educației publice, 5) transparența, responsabilitatea și rolul societății civile în sectorul educației, 6) educația în situații de urgență (conflicte sau dezastre).

Mai multe despre Global Campaign for Education aici.