Elaborarea Planului de pledoarie în baza strategiilor INSPIRE privind prevenirea și stoparea violenței împotriva copiilor

APSCF a organizat pe 7 noiembrie 2019, un atelier de lucru la care au participat 15 reprezentanți ai organizațiilor membre și partenere APSCF care desfășoară activități în domeniul prevenirii violenței față de copii. Scopul atelierului a fost discutarea priorităților în domeniu și elaborarea unui plan de pledoarie în baza strategiilor INSPIRE privind prevenirea și stoparea violenței împotriva copiilor.

În cadrul discuțiilor participanții au identificat domeniile prioritare de intervenție precum: promovarea implementării Politicii de Protecție a Copilului în instituțiile de învățământ, prevenirea și stoparea fenomenului de bullying în școli, siguranța online etc. Grupul de lucru constituit în cadrul atelierului urmează să definească planul de pledoarie.

Această activitate este implementată de APSCF în colaborare cu ChildPact – Coaliția Regională pentru Protecția Copilului.