Drepturile Omului în Moldova în atenția voluntarilor Corpului Păcii SUA

APSCF a participat la Panoul Drepturile Omului în Moldova, organizat de Corpul Păcii SUA în Moldova pe 11 iulie 2019 în Ștrășeni.

Acțiunea face parte din Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizațională a Corpului Păcii SUA, și a beneficiat de prezența reprezentaților societății civile din țară care au experiență în domeniul promovării Drepturilor Omului.

Voluntarii Corpului Păcii în Programul de Dezvoltare Comunitară și Organizațională (DCO) desfășoară acțiuni care răspund intereselor și necesităților identificate de comunitatea în care activează. Misiunea principală a voluntarilor este de a ajuta organizațiile neguvernamentale și administrațiile să-și consolideze abilitățile de cercetare și scriere a proiectelor, planificarea pe termen lung, abilitățile de leadership și de networking, precum și capacitatea lor organizațională, managementul și sustenabilitatea financiară.

Obiectivul evenimentului a constituit sensibilizarea celor 49 de voluntari americani la provocările și diversitatea incluziunii văzută prin prisma drepturilor omului, dar și la eforturile realizate de organizațiile societății civile în domeniul drepturilor omului din Republica Moldova. APSCF a fost reprezentată la eveniment de către secretarul general Carolina Buzdugan, care a prezentat activitatea rețelei de promovare și monitorizare a drepturilor copilului. Organizația membră APSCF A.O. ”Forța Susținerii” a fost reprezentată de Aurica Nucă, care a vorbit participanților despre realizările și activitățile organizației de a asigurare respectarea drepturilor copiilor și incluziunea socio-educațională a acestora.