Apel pentru contribuții la cartografierea strategiilor INSPIRE aplicate în regiunea noastră

APSCF lansează un apel pentru contribuții și invită instituțiile și reprezentanții sectorului ONG să completeze un chestionar on-line care are ca obiectiv cartografierea activităților desfășurate în prezent în conformitate cu cadrul INSPIRE (Șapte Strategii pentru Stoparea Violenței Împotriva Copiilor).

Acțiunea este parte a anchetei regionale desfășurate de ChildPact în 11 țări din regiunea extinsă a Mării Negre, printre care și Republica Moldova – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, România, Serbia și Turcia. Obiectivul acestei anchetei este de a înțelege mai bine eforturile actuale și de a îmbunătăți sinergiile dintre actorii care lucrează în implementarea strategiilor INSPIRE în regiunea noastră. Datele colectate prin intermediul acestui sondaj vor fi analizate și utilizate ca bază pentru fișele informative de țară și pentru un raport regional care va informa părțile interesate și donatorii regionali despre activitatea INSPIRE din întreaga regiune.

INSPIRE, un program inițiat de World Health Organisation (WHO), identifică un grup select de strategii care au demonstrat succes în reducerea violenței împotriva copiilor: implementarea și aplicarea legilor; norme și valori; medii sigure; suport parental și îngrijitor; venituri și consolidare economică; servicii de răspuns și asistență; educație și abilități de viață. Mai multe informații despre INSPIRE aflați aici.

Rețineți că toate informațiile furnizate pot fi incluse în rapoarte sau în alte materiale publice, prin urmare nu trebuie să includeți în răspunsurile dvs. nici o informație privată sau rezervată.

Chestionarul poate fi completat aici.