Training despre administrarea rețelelor de ONG-uri organizat cu organizațiile membre

În perioada 18-20 iulie, APSCF a organizat training-ul Governance for NGO networks, mediat de Cristina Rigman, secretar general ChildPact, cu participare din partea a 15 organizații membre.

Evenimentul s-a desfașurat pe parcursul a 3 zile și a constat în sesiuni de lucru, focus grupuri și discuții deschise pe teme de conducerea și administrarea rețelelor de ONG-uri, structură organizațională care definește cel mai bine APSCF. Sesiunile de lucru au pornit de la premisa că nu există nici o rețetă pentru conducerea și administrarea perfectă a rețelelor, dar există o rețetă de succes. Aceasta se bazează pe respectarea unor valori și principii comune, pe contribuția asumată a membrilor și pe dorința lor de a colabora în mod corect și egal pentru atingerea unui obiectiv comun.

În cadrul training-ului au fost explorate și ariile de dezvoltare organizațională, cu atenție acordată în mod special modului în care contribuțiile membrilor determină succesul unei rețele. O alianță de ONG-uri poate crește și avea succes doar dacă organizațiile membre se implică activ în viața alianței. Alături de un lider puternic și dedicat, de un consiliu coordonator angajat și activ, o alianță nu poate funcționa fără contribuția membrilor săi.

Training-ul a fost organizat în cadrul proiectului Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldovafinanțat de Global Campaign for Educationprin intermediul Arab Campaign for Education for All. Mulțumim ChildPact pentru suportul acordat.