Campania Europeană „Opening Doors for Europe’s Children”

Astăzi, 1 decembrie 2016 a fost lansată, la nivel european, campania „Opening Doors for Europe’s Children” (Deschidem ușile pentru copiii Europei) – o campanie pan-europeană pentru toți copiii Europei. Este o campanie de pledoarie de nivel înalt față de Uniunea Europeană și Guvernele naționale din 15 țări din Europa. Campania a fost prezentată în Parlamentul European unde au fost diseminate informații cu privire la relansarea celei de-a doua faze a campaniei precum și pagina web actualizată  (www.openingdoors.eu).

În Republica Moldova, Campania Opening Doors este coordonată de organizația CCF/HHC Moldova în parteneriat cu APSCF, fiind susținută de organizațiile membre Amici dei Bambini, AVE Copiii, Keystone Human Services, Moldova, Parteneriate pentru Fiecare Copil și Centrul „Speranța”, axându-se pe câteva obiective clare de interes național:
• continuarea reformei sistemului rezidențial de îngrijire a copilului și implementarea Strategiei pentru Protecția Copilului pentru anii 2014-2020;
• monitorizarea și influențarea cheltuielilor publice ce țin de dezinstituționalizare de către societatea civilă și partenerii campaniei Opening Doors, prin pledoarie pentru schimbări legislative întru asigurarea finanțării unui pachet minim de servicii sociale care să sprijine dezinstituționalizarea. 

Mai multe detalii despre campania „Opening Doors for Europe’s Children” veți putea afla la Clubul de Presă care va fi organizat la data de 09 decembrie 2016. 

Alătură-te și tu Campaniei, distribuie informația despre aceasta pe rețelele de socializare, utilizînd hashtag-ul  #OpeningDoors4Children #EU