La Chișinău a fost prezentat „Indexul de Protecție a Copilului”

Indexul de Protecția a Copilului, un proiect comun cu World Vision International și ChildPact, a fost prezentat în Republica Moldova la Adunarea Generală APSCF din iunie 2015.

Indexul de Protecție a Copilului este un instrument independent de măsurare a reformelor din domeniul protecției copilului din Republica Moldova, în conformitate cu Convenția ONU privind Drepturile Copilului (CDC).

Indexul include 626 de indicatori și combină cerințele a 13 articole relevante pentru protecția copilului din Convenția ONU privind Drepturile Copilului (CDC) și componentele de bază ale sistemelor de protecție a copilului (cadrul legal, servicii/ mecanisme, capacități, răspundere/ responsabilitate, coordonare și cooperare). Indexul este creat pentru a înțelege că protecția copilului este un sistem format din diferite piese, nivele, actori și responsabilități în cadrul familiei, a societății civile și a Guvernului.

Proiectul „Testarea Indexului de Protecție a Copilului” este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României prin Programul Român de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid) și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)-Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală.