Adunarea anuală generală a APSCF, 2014

Alianța ONG-urilor Active în Domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al României prin intermediul ChildPact și Global Campaign for Education și-a desfășurat tradiționala Adunare Generală anuală.

Evenimentul a avut loc la data de 01 decembrie 2014, în incinta Centrului European de Training  „FIDES”, (str. Muşatinilor 1/3, mun. Chişinău) cu începere de la ora 9:30.

Agenda Adunării Generale din acest an a inclus:

·        subiecte legate de activitatea APSCF şi noua organigramă a reţelei , inclusiv alegerea noilor membri ai Consiliului de Coordonare şi a Preşedintelui

·        Prezentarea proiectelor în derulare: rezultate și planuri pentru 2015. Principalele prezentări s-au axat pe proiectele: „Împreuna pentru Copii: Coaliţii de ONG-uri mai puternice în Regiunea Mării Negre” –  implementat în cadrul ChildPact cu asistența financiară a MAE România; „Testarea indexului de protecţie a copilului în Republica Moldova” –  implementat în cadrul ChildPact cu asistența financiară a MAE România; „Dinamizarea procesului de incluziune sociala în Republica Moldova”  – implementat în parteneriat cu CCF Moldova din fondurile Campaniei Globale pentru Educaţie;

·        Prezentarea proiectelor în curs de negociere sau pentru care deja s-a solicitat finanțare. Acest subiect a inclus discuții despre: etapa la care s-a ajuns în evaluarea proiectelor depuse spre finanțare: consolidarea capacităților APSCF pentru un sistem puternic de protecție a copilului în Republica Moldova (UNICEF); susținerea coalițiilor active și efective ale societății civile pentru asigurarea protecției copilului. Proiect de rețea depus cu asistența ChildPact la UE;Potențial parteneriat NEXUS – APSCF – contribuție la dezvoltarea serviciilor sociale prestate de ONG-uri.

Cea de-a doua parte a şedinţei a fost dedicată prezentării şi discuţiei plenare a două studii importante pentru domeniul protecţiei copilului, elaborate de EXPERT GRUP: Propuneri de politici de sustinere a familiilor cu copii si Serviciile de Asistență Parentală Profesionistă și Casa de Copii de Tip Familial în Republica Moldova.

Organizarea și desfășurarea Adunării Generale Anuale 2014 a fost posibilă datorită susținerii financiare a Ministerului Afacerilor Externe a României prin intermediul ChildPact și Global Campaign for Education.

Persoana de contact:
Natalia Sicinschi, Secretariatul APSCF
+373 22 26 06 27, +373 22 26 06 28
email: office@aliantacf.mdpress-officer@aliantacf.md