Proiectul “Sporirea abilitării economice a femeilor din localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru în Republica Moldova” încheiat cu succes!

Asociația pentru Abilitarea Copilului și Familiei ”AVE Copiii” în parteneriat cu UN Women Moldova au lansat în luna octombrie curent proiectul ”Sporirea abilitării economice a femeilor din localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru în Republica Moldova” –  un program de instruire care a avut drept scop consolidarea capacităților partenerilor locali din regiunea Transnistreană a Republicii Moldova în implementarea acțiunilor și proiectelor sociale sensibile din perspectiva de gen.

Proiectul a cuprins activități planificate și desfășurate în lunile octombrie și noiembrie 2014 , timp în care au fost organizate două vizite de documentare și un atelier formativ. Evenimentele s-au desfășurat în localități de pe ambele maluri ale râului Nistru și au adunat  un total de 59 de persoane participante, dintre care 52 de femei și 7 bărbați – reprezentanți ai diferitor ONG-uri de profil.

Astfel, activitățile interactive din cadrul proiectului ”Sporirea abilitării economice a femeilor din localitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru în Republica Moldova”  au adus la consolidarea legăturilor de colaborare atât dintre ONG-urile de profil  de pe ambele maluri ale Nistrului dar și a stabilirii unui parteneriat social cu Autoritățile Publice Locale din regiunea Transnistreană în domeniul integrării aspectelor de gen în dezvoltarea comunitară.

Deși tematica abordată în cadrul proiectului a fost una sensibilă pentru ambele maluri ale Nistrului,  Ave Copiii va continua să întreprindă eforturi de informare și instruire a ONG-urilor de profil din regiunea Transnistreană.