Seminar dedicat monitorizării respectării dreptului la educație a TUTUROR copiilor

În perioada 27 – 31 octombrie 2014, la Chișinău a fost organizat seminarul ”Educația incluzivă. Monitorizarea respectării dreptului la educație a tuturor copiilor”.

Seminarul s-a desfășurat în 4 sesiuni informative pentru 4 grupuri diferite, datorită faptului că s-a înregistrat  un număr mare de solicitanți.

Astfel, în total, la seminar au participat  82 de persoane dintre care 77 femei și 5 bărbați, reprezentanți ai 53 de organizații de pe întreg teritoriul țării, dintre acestea 31 de organizații membre a APSCF și 22 de organizații non membre a APSCF.

Din totalul de organizații instruite, 38 de organizații desfășoară activități în zona rurală și 15 organizații în zona urbană. Dintre acestea: 16 organizații provin sunt din regiunea Nord a țării, 21 din regiunea Centru, 8 din regiunea Sud și 8 din  regiunea Transnistreană.

Organizarea seminarului face parte din programul de instruire și mobilizare a grupului de inițiativă creat  pentru implementarea obiectivelor proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” .

Implementarea proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”  este realizată de către Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF)  începând cu luna aprilie curent, campania  urmează să își extindă activitățile până în luna martie 2015.

Proiectul „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este finanțat de către Global Campaign for Education .