„O ȘCOALĂ PENTRU TOȚI!” – Campanie inedită de strângere de fonduri pentru susținerea Educației Incluzive în Republica Moldova

Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), în colaborare cu Synergetica Eur-Est lansează, pe 24 septembrie, în premieră pentru Republica Moldova campania socială „O școală pentru toți!”.

Scopul campaniei este de a mări numărul activităților dedicate Educației Incluzive în țara noastră.

Cu această ocazie, în perioada aprilie 2014 – martie 2015 se desfășoară activ, proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, finanțat de Civil Society Education Fund, prin Global Campaign for Education și implementat de APSCF.

Proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, va culmina, în prima parte a anului 2015, cu „Gala Educației Incluzive” – eveniment în cadrul căruia vor fi premiați profesorii care au reușit să dezvolte și să aplice cu succes practici de educație incluzivă.

În acest context, în cadrul Civic Fest 2014 va fi anunțată o strângere de fonduri pentru organizarea acestei festivități de importanță națională marcantă pentru întreg procesul de educație incluzivă care se defășoară de ani buni în țara noastră.

Campania „O școală pentru toți” este unul dintre primele noastre proiecte de acest fel și este menit să ajute la promovarea practicilor incluzive în Moldova. Sperăm că Civic Fest va servi drept cea mai bună platformă socială unde putem crea împreună cu întreaga societate noi idei, proiecte și inițiative”, subliniază Tudor Ștefan, președinte Synergetica Eur-Est.

Civic Fest și APSCF invită toți cetățenii activi și responsabili să devină Ambasadori ai Educației Incluzive.

Pentru a fi și mai convingători, inițiatorii celui mai important festival al anului organizează 3 evenimente diferite, absolut inedite, dar care au un scop comun: o școală pentru toți, idee, care a și devenit mesajul central al campaniei.

Rechizitele unde pot fi făcute donațiile de susținere a educației incluzive:

Denumire : CCF Moldova- Copil Comunitate Familie
Adresa juridică : Chişinău, șos: Hîncești 64/V # 28
Cod fiscal : 1011620001828
c.d. 2224403347
c.b VICBMD2x416

Detalii despre Civic Fest 2014 dar și agenda evenimentelor pot fi găsite pe: http://civicfest.md/.