Educația Incluzivă la o nouă etapă în Republica Moldova

Chișinău, 12 septembrie 2014.
Procesul de Educație Incluzivă prinde contur în Republica Moldova și începe să treacă la etapa de conștientizare națională a importanței  incluziunii copiilor cu necesități speciale în sistemul de învățământ general.

În scopul  amplificării activităților dedicate Educației Incluzive în țara noastră a fost lansat proiectul „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, implementat de APSCF.

Obiectivul de bază al proiectului este creșterea rolului societății civile din Republica Moldova în procesul de susținere a politicilor și practicilor în domeniul Educației Incluzive în concordanță cu obiectivele de dezvoltare ale mileniului.

Pentru realizarea cu succes a obiectivelor proiectului, a fost lansată o nouă platformă electronică de informare destinată tuturor actorilor sociali și guvernamentali implicați în dezvoltarea și implementarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Molodva – www.aliantacf.md.

Liliana Rotaru, Director CCF Moldova: „sperăm ca www.aliantcf.md să devină în scurt timp un important punct de reper informațional pentru toate instituțiile guvernamnetale sau non guvernamentale care activează în domeniul Educației Incluzive. Pe acest site vom afișa sistematic noutăți ce țin de activitățile proiectului „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”, acte legislative și informații relevante din domeniu. Totodată, sper că și publicul general va găsi informații utile și argumente în favoarea unui sistem educațional incluziv .”

Promovarea mesajelor proiectului „Dinamizarea Procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” nu va fi concentrată doar pe platforma web nou creată, ci, în scurt timp, va fi lansat și un spot social care va putea fi urmărit la posturile TV din țară.

Implementarea proiectului este realizată de către Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF)  începând cu luna aprilie curent, proiectul  urmează să își extindă activitățile până în luna martie 2015.

Pentru a vă familiariza cu activitățile proiectului vă rugăm să accesați: www.aliantacf.md.

Proiectul „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este finanțat de către Civil Society Education Fund, prin Global Campaign for Education .