Grupul de inițiativă a proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” instruit în domeniul comunicării eficiente și advocacy

În perioada 8 -11 iulie a fost organizat la Chișinău training-ul „Comunicare și Advocacy. Dezvoltare de politici” moderat de către domnul Valeriu Ciolan Nicolae.

Organizarea trainigului face parte din programul de instruire și mobilizare a grupului de inițiativă creat pentru implementarea obiectivelor proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” .

În cele 4 zile de training, participanții au avut ocazia să înțeleagă, prin metode interactive, care sunt pilonii de bază a comunicării interpersonale. Astfel, membrii grupului de inițiativă au aflat mai multe despre tehnicile și tacticile de comunicare în general dar și despre cele ale unei comunicări efective. Formatorul a vorbit despre cele mai frecvente greșeli de comunicare și a adus la cunoștiința publicului modele de prezentări și vorbit în public. Din agenda trainingului au făcut parte și exerciții de comunicare sub stres, exerciții de lobby și advocacy.

În total, la training au participat 23 de persoane din 12 ONG-uri membre a APSCF și 4 organizații non membre.

Implementarea proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este realizată de către Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) începând cu luna aprilie curent, campania urmează să își extindă activitățile până în luna martie 2015.

Proiectul „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este finanțat de către Global Campaign for Education .

Informații detaliate despre proiect pot fi consultate pe site-ul www.aliantacf.md