Un site pentru promovarea implicării tinerilor în viața comunității

Fundația COTE (Iași, Romania) și Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie (Chișinau, R. Moldova) anunță lansarea website-ului www.ma-implic.ro

Site-ul www.ma-implic.ro promovează rolul și importanța susținerii implicării tinerilor în viața comunității. În secțiunea Despre noi, aflați informații despre proiect și despre organizatiile care îl implementează. În pagina Noutăți găsiți știri și articole din România și din Republica Moldova.

Pagina Promoveaza implicarea oferă specialiștilor din organizații și instituții de educație și incluziune socială din România și din Republica Moldova, posibilitatea să își prezinte activitatea, să își facă cunoscute proiectele. Nu e nevoie de înregistrare sau logare, doar de completarea unui formular simplu.

Tinerii cu idei și inițiativă, interesați de voluntariat și participare civica au la dispoziție un Forum de discuții în care să-și prezinte ideile, facă schimb de opinii și informații, să dezbată pe teme de interes comun, să socializeze.

Elevii din Iași și Chișinau pot participa la un Concurs de idei de mini-proiecte de implicare civica, derulat în perioada 7 iul – 17 aug. 2014.

Vă invităm vizitati site-ul, să preluați badge-ul de promovare a implicării tinerilor, să vă adaugati proiectele de cetățenie activă și voluntariat, să încurajați tinerii cu care lucrați să se înscrie și participe activ la Forumul de discuții, să participe la Concurs sau să voteze proiectele înscrise.

Site-ul este creat în cadrul proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova. Cod proiect: MIS ETC 2011.

Proiectul, derulat în perioada 21 dec 2013 – 20 feb 2015, este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Îmi pasă, mă implic! vizeaza creșterea capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România – Moldova de a se implica activ în viața comunității.

Pentru alte informații: persoana de contact Matas Viorica– Coordonator proiect.: tel 022 248393, ngo.ssccf@gmail.com

GRANIȚE COMUNE. SOLUȚII COMUNE.

www.ro-ua-md.net

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.