Discuții pe drepturile copilului cu copiii din Moldova, Romania, Bulgaria și Franța – III

În perioada 30 mai – 01 iunie, 3 copii participanți la concursul de desen, fotografie și lucrare manuală desfășurat de APSCF în luna mai, au avut marea ocazie de a beneficia de o vizită în România la evenimentul de încheiere a programului PROCOPIL. Organizația care a ospitat copiii și reprezentanții APSCF au fost partenerii români din program – FONPC, Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copii.

La fel alți 3 copii, cîștigători la aceleași concursuri, au avut posibilitatea de a efectua o vizită în Bulgaria în perioada 08-10 iunie, unde la rîndul lor au fost ospitați de partenerii bulgari din program – RNE, Rețeaua Națională pentru Copii.

Paralel cu conferința de încheiere a programului, copiii au fost implicați activ în variate inițiative desfășurate în comun cu un grup de copiii și tineri din România, Bulgaria și Franța. Printre aceste activități se enumeră: exprimarea liberă prin desen a unor drepturi ale copilului, realizarea unui desen comun, jocuri de rol în diferite limbi, simularea unei conferințe de presă și un flash-mob organizat de o trupă profesionistă de dansatori români.

Feedback-ul copiilor a fost unul pozitiv, astfel bucurîndu-se de experiența de a cunoaște și înțelege cum semenii lor din celelalte 3 țări: Bulgaria, România și Franța percep drepturile copilului prin prisma copiilor și tinerilor.

Această inițiativă s-a desfășurat în cadrul programului regional PROCOPIL, componenta „Comunicare și Capitalizare”. Este o acțiune care se desfășoară în cele 4 țări participante în program, evenimentul fiind de 1 zi de conferință cu și pentru reprezentanții celor 4 țări și o activitate de interacțiune cu și pentru copii și tineri.