CURS DE FORMARE pentru actorii din serviciile și instituțiile ce acordă asistență copiilor cu dizabilități

MODULUL I

In perioada 18 – 20 octombrie 2011, în Chișinău, str. Mușatinilor 1/3, se va desfășura Cursul de formare cu tematica: „Planul de formare al personalului: instrument managerial pentru directorii din serviciile și instituțiile ce acorda asistența copiilor cu dizabilități”.

Acest curs de formare este organizat de catre „Alianta ONG-urilor active in domeniul Protectiei Sociale a Copilului si Familiei (APSCF)” in cadrul planului de activitati al proiectului Post PROCOPIL (2010-2012), ca o continuitate a fazei operative a proiectului PROCOPIL, implimentat concomitent in Republica Moldova, Romania, Franta si Bulgaria in perioada 2006-2010.

Cursul de formare face parte din initiativa de creare a unui „Pol de Formare Regional” in domeniul social, si respectiv implica participarea pe parcursul acestor 3 zile a unei echipe de experti in domeniu din Moldova, Romania, Franta si Bulgaria, formati anterior in cadrul proiectului. Acest schimb de experienta a fost initiat cu participarea expertilor din tarile partenere la cursurile de formare de personal din Franta, Bulgaria si Romania.

Initiativa „Pol de Formare Regional” are drept scop diversificarea ofertei de formare in domeniul social cit si dezvoltarii calitatii formarilor propuse pentru a permite lucratorilor sociali sa raspunda mai adecvat la nevoile copiilor si familiilor lor.

Alianţa ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei (APSCF), constituită la 5 martie 2002, este un for de ONG-uri naţionale şi locale care plaseaza interesul superior al copilului pe primul plan al acţiunilor sale. La moment APSCF reuneşte 127 de ONG-uri ce activeaza in domeniul protectiei sociale a copilului si familiei de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

 

Pentru informaţii suplimentare puteti contacta:

Valentina Purcel

Coordonator pentru Comunicare – APSCF

Tel/fax: (022) 26 06 27, (022) 26 06 28

e-mail: press-officer@aliantacf.md