Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) este o rețea de 83 de organizații neguvernamentale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană. APSCF acționează pentru crearea unui cadru coerent și funcțional de dezvoltare a factorilor de decizie, a mecanismelor și practicilor de implementare, asigurând respectarea și protecția reală a copilului și familiei.

Sperând la o lume mai bună pentru fiecare copil și familie, APSCF protejează copii din țara noastră de peste 15 ani. Alianța a fost înființată ca rețea informală în 5 martie 2002, și înregistrată ca entitate formală în 24 septembrie 2014. APSCF are ușile deschise pentru toate organizațiile care activează în domeniul protecției sociale a copilului și familiei, și care împărtășesc viziunea, misiunea și obiectivele alianței și sunt gata să se implice în mod direct în realizarea lor.

Funcționând cu și pentru membrii săi, APSCF se ghidează după principiile statutare și promovează următoarele valori: interesul superior al copilului, decizii democratice, transparență și eficiență în comunicare, parteneriat, participare și implicare, autonomie, flexibilitate.

APSCF este membru activ în rețele regionale și internaționale de interes: ChildPact, Child Rights Connect, Child Rights International Network.

Află detalii despre activitățile noastre și planurile de viitor din materialele următoare, disponibile în format pdf: Plan strategic 2016-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *