Cluburi de presă

Potrivit Planului Strategic pentru anii 2016-2020, APSCF promovează și contribuie la realizarea de politici publice adecvate și funcționale în domeniul protecției copilului și familiei. În acest sens, APSCF realizează activităților de lobby și advocacy pentru influențarea politicilor publice și mobilizarea publicului larg în vederea susținerii cauzei promovate de APSCF și membrii săi.

2019

La 7 februarie 2019, Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) a desfășurat clubul de presă „Familia și școala, parteneri în educația copilului”. În cadrul evenimentului a fost lansat spotul care susține campania de pledoarie privind importanța parteneriatul dintre profesor, părinte și copil în dezvoltarea personală a copilului și incluziunea lui în comunitate (spotul fi vizionat aici). Evenimentul a prezentat perspectiva societății civile, a părinților și cadrelor didactice asupra importanței pe care o are promovarea bunelor practici în rândul cadrelor didactice, a parteneriatului profesor-părinte și a implicării părinților în procesul educațional pentru asigurarea educației de calitate. Mai multe detalii aici.

2017

La 19 septembrie 2017, APSCF a organizat, în parteneriat cu asociația AVE Copiii și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), un club de presă pentru a discuta măsurile luate de guvern pentru a implementa prevederile Convenției ONU privind Drepturile Copilului (UNCRC) în ultimii 10 ani. La eveniment au fost analizate raportul alternativ al APSCF privind implementarea prevederilor UNCRC și raportul copiilor pentru aceeași Comisie. Evenimentul a avut loc în contextul participării reprezentaților guvernului Republicii Moldova la ședința plenară a Comitetului ONU privind Drepturile Copilului. La eveniment au participat reprezentantul Oficiului Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului, reprezentanți ai societății civile, copiii care au elaborat Raportul Copiilor cu ajutorul Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) și reprezentanții mass-media.

2016

Pe parcursul anului 2016, APSCF a organizat 4 cluburi de presă, cu tematici variate, plasând pe agenda publică subiecte importante privind procedura de adopție în Republica Moldova, procesul de (re)integrare a copiilor în familie, dezinstituționalizarea, dar și participarea copiilor și rolul copiilor ca apărători ai drepturilor omului. Detalii despre cluburile de presă organizate puteți accesa pe link-urile de aici: Cine și ce rol are în procesul de re/integrare în familie a copiilor?, Adopția oferă șansa la o familie permanentă, Prin asigurarea participării copiilor se implementează și celelalte drepturi ale lor.