Campania „Too young to drink” la ediția a patra

Organizația membră a APSCF Progres prin alternativă desfășoară, cu susținerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul partenerilor locali, a 4-a ediție a campaniei de combatere și prevenire a consumului de alcool în sarcină „Too young to drink” – „Sunt prea mic ca să beau”.

Campania se desfășoară în Moldova începând cu 2015 și are drept scop eradicarea consumului de alcool și prevenirea complicațiilor în sarcină, precum și prevenirea nașterii copiilor cu malformații și tulburări cauzate de consumul alcoolului în timpul sarcinii.

Punctul culminant al campaniei va avea loc pe 9 septembrie, când Progres prin alternativă va organiza evenimente de promovare a stilului de viață sănătos, concomitent cu alte organizații ale rețelei „Too young to drink” din 40 de țări. Mesajul principal al campaniei este unul foarte simplu și conține două
recomandări:

  1. Atunci când femeie planifică să rămână însărcinată, ea trebuie să renunțe la consumul de alcool înainte și pe durata sarcinii.
  2. Dacă, o femeie de vârstă reproductivă nu planifică o graviditate, dar consumă alcool, ea trebuie să utilizeze o metodă sigură de contracepție.

Specialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică au inclus campania în calendarul național al activităților de educație pentru sănătate, iar instituțiile medicale publice interesate din țară vor organiza în perioada 03-09 septembrie activități de sensibilizare și informare a publicului despre riscurile consumului de alcool în perioada sarcinii.

Pentru detalii și materiale informative, urmăriți conturile de social media ale asociației Progres prin alternativă și paginile dedicate campaniei Too young to drink (EN) și  Too young to drink – Moldova (RO).