ADOR susține refugiații și localnicii care au copii cu nevoi speciale

Un seminar pentru părinți și profesioniști despre educația copiilor cu nevoi speciale, pe timp de criză, a fost organizat de Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate ADOR.  În cadrul evenimentului participanții au făcut schimb de experiență la acest capitol. Părinții au aflat mai multe despre metode educaționale menite să satisfacă nevoile copiilor; cum să creeze un mediu în care copiii să fie înțeleși și sprijiniți.

Participanții la eveniment spun că au avut posibilitatea să  exploreze  modalități de menținere a calmului și echilibrului în situații de criză, pentru a păstra un mediu mai sigur pentru copii.

Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate ADOR a avut în vizorul său refugiații ucraineni încă de la începutul acțiunilor militare din țara vecină. Asigurarea familiilor de refugiați cu suport informațional despre creșterea și educarea copiilor speciali într-un mediu și condiții de criză a fost și obiectivul seminarului pe care ADOR l-a organizat  pentru părinți și profesioniști.

În cadrul evenimentului organizatorii și-au propus să exploreze impactul schimbării locului de trai asupra copiilor cu nevoi speciale și să ofere strategii eficiente pentru suport emoțional și profesional.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru părinți și profesioniști să învețe tehnici de comunicare adaptate nevoilor speciale ale copiilor, modalități de a construi reziliență, să facă un schimb de experiență și să găsească soluții împreună.

Iar au culminat acțiunile realizate în cadrul  Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate ADOR cu o petrecere de Revelion. Participanții au avut o seară plină de magie, muzică, distracție și incursiuni în propria lume!

”Prin intermediul exercițiilor metaforice, ne-am reconectat cu noi înșine, reușind, în acest fel, să ne descoperim resursele și energia, pentru a putea păși în 2024 mai cu încredere și cu mai multă determinare. A fost un adevărat moment de relaxare, care ne-a oferit ocazia să împărtășim emoții, să savurăm din obiceiurile noastre de iarnă, dar și să acceptăm cu inima deschisă provocările anului ce iată, vine”, au menționat participanții la eveniment.

Activitățile organizate de ADOR, în cadrul proiectului „Consolidarea coeziunii între refugiații ucraineni și comunitățile gazdă din Republica Moldova”, implementat de APSCF cu suportul financiar acordat de Caritas Austria.