Reprezentanți ai Help-Hilfe zur Selbsthilfe din Germania în vizită de lucru la Chișinău
Kartrin Trushevskyy, coordonatoare de programe pentru Ucraina și Republica Moldova și Chandni Kapoor, administratoare de program pentru Republica Moldova au avut o întrevedere cu echipa APSCF, implementatoarea proiectului „Asistarea ONG-urilor din Moldova în sprijinirea refugiaților ucraineni – Etapa II” realizat cu suportul financiar al Aktion Deutschland Hilft (ADH) prin intermediul Help-Hilfe zur Selbsthilfe.
Reprezentantele donatorului s-au informat despre gradul de realizare a proiectului, implementat de APSCF prin intermediul a 10 organizații neguvernamentale naționale.
Ulterior oaspeții au vizitat Asociația Obștească AO ”Generaţia Mea” unde gazdele au ținut să le povestească mai multe despre activitățile și serviciile de care beneficiază, atât tinerii și copii din localitate, cât și refugiați din Ucraina.
Aici, 6 zile în săptămână, sunt organizate diferite activități after school precum: lecții de robotică, informatică, limbă engleză, ateliere handmade, art terapie și chiar ore de muzică predate de un profesor din Mexic. Totodată, vizitatorii centrului, pot beneficia, la necesitate, de consultația psihoterapeutului etc.
Unele din aceste activități sunt susținute financiar de Help-Hilfe zur Selbsthilfe prin intermediul proiectului implementat de APSCF.
A doua organizație vizitată a fost AO. SOS Autism, unde donatorii au avut posibilitatea să discute cu refugiați ucraineni, cazarea cărora a fost organizată de AO. SOS Autism. Aceștia s-au asigurat că beneficiarii sunt satisfăcuți de serviciile livrate prin intermediul proiectului susținut de Help-Hilfe zur Selbsthilfe și anume servicii de alimentare, asigurare cu medicamente, produse de igienă, jocuri și materiale educaționale pentru copiii cazați în Centrul de refugiați. Oaspeții au făcut un tur al Centrului de reabilitare al AO. SOS Autism unde beneficiarii au parte de consultații medicale, servicii ABA, logopedice și consiliere psihologică.
La finalul vizitei de lucru donatorii au apreciat pozitiv implementarea proiectului „Asistarea ONG-urilor din Moldova în sprijinirea refugiaților ucraineni – Etapa II”, menționând importanța asigurării continuității acestui proeict în Moldova.