Servicii de asistență psihopedagogică și educațională pentru copii din Leova

Cu aportul a 2 psihopedagogi, 6 copii cu dizabilități din raionul Leova beneficiază de activități dezvoltative și compensatorii, iar alți 5 pedagogi lucrează cu 15 copii refugiați cu care recuperează  materia de studiu la disciplinele școlare, precum: limba engleză și matematică. Concomitent, 5 copii beneficiază și de studierea limbii române, fapt ce-i ajută să comunice mai ușor cu semenii lor din localitate.

Asistența psihopedagogică și educațională se realizează la domiciliul copiilor, în camera senzorială din orașul Leova, dar și în instituțiile educaționale. Atât părinții, cât și copiii au o interacțiune benefică cu cadrele didactice, acestea oferindu-le sprijin psihologic și suport informațional util.

Copiii vin cu plăcere la activități, emoțiile pozitive ce le trăiesc le exteriorizează prin îmbrățișări, zâmbete, așteptări în pragul casei sau al școlii, uneori chiar și cu lacrimi la sfârșitul ședințelor. Prin urmare, parteneriatul dintre psihopedagogi, pedagogi, copii și părinți este bazat, actualmente, pe un grad mai mare de încredere, fiind conștientizată valoarea tuturor profesioniștilor în asigurarea stării de bine a beneficiarilor noștri.

Proiectul „Asistență psiho-socio-educațională pentru copiii refugiați și copiii cu dizabilități din raionul Leova” este implementat de către Forța Susținerii în parteneriat cu APSCF, în cadrul programului de granturi al proiectului „Sprijin pentru refugiați sub umbrela APSCF”, cu suportul financiar al donatorului Diakonie Katastrophenhilfe.