Prioritățile Ministerului Muncii: creșele, indemnizațiile și concediul paternal

Susținerea politicilor sociale pentru familiile cu copii constiutie una dintre prioritățile Ministerului Muncii Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) pentru anul curent. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, unde conducerea Ministerului a enumerat mai multe măsuri, care vor avea rolul să ofere sprijin părinților și copiilor din Republica Moldova.

Astfel, MMPSF propune admiterea copiilor în creșe de la un an și șase luni, în prezent aceștia fiind primiți de la vârsta de 3 ani. Pentru implementarea acestei idei va fi responsabilă, însă, administrația locală, care va trebui să găsească soluții pentru integrarea în grădinițe a tuturor doritorilor, a subliniat ministrul MMPSF, Ruxanda Glavan.

„Realităţile arată că circa 30 la sută dintre copii care sunt duşi la grădiniţă pentru prima dată au vârsta mai mică de trei ani, iar înregistrările la Casa Naţională de Asigurări Sociale ne vorbesc despre faptul că aproape 15 la sută din mămici, care se află în concediul de îngrijire a copiilor, îşi reiau activitatea în condiţii parţiale de muncă. Am primit câteva propuneri din partea societății civile: să creăm cadru legislativ pentru creșele private. Ar fi o soluție, dar nu este una general-valabilă pentru toată țara. Există propuneri pentru crearea creșelor sociale pentru familiile mono-parentale”, a afirmat Ruxanda Glavan.

O altă prioritate este mărirea indemnizaţiei unice la naştere până la 5500 de lei, aceasta urmând să fie calculată în funcție de valoarea coșului minim de consum.

„Astăzi, această indemnizație reprezintă o cifră haotică care se calculează exclusiv în funcție de câți bani sunt disponibili la bugetul de stat. Noi considerăm că nu este o abordare echitabilă. Am elaborat un proiect de lege prin care valoarea indemnizației unice la naștere să fie legată de un indicator, spre exemplu, coșul minim de consum: câte cheltuieli are această familie”, a declarat Ruxanda Glavan.

De asemenea, MMPSF a propus acordarea unui concediu paternal pentru tați, cu o durată de 3 zile calendaristice. „La momentul actual este doar o singură zi. Ne-am gândit că ar fi bine ca această durată să fie de trei zile și ca acest concediu să fie plătit din contul angajatorului și să fie oferit pe perioada a 56 de zile de la naștere copilului”, a declarat viceministrul Muncii, Sergiu Sainciuc.