Chișinău, 10-11 octombrie 2014, APSCF a organizat următoarea serie de instruiri în domeniul analiza de politici și desfășurarea acțiunilor de advocacy, adresată Grupului de inițiativă creat pentru implementarea obiectivelor proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova”.
Trainerul Serghei Ostaf a desfășurat, timp de două zile, activități de coaching care au vizat formarea atitudinilor active asupra tematicii de advocacy și acumularea deprinderilor de bază pentru aplicare în practică a acestora.
La seminar au participat 18 persoane cu pregătire începătoare și medie în domeniu, iar instruirea a avut loc la Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO).
Din Grupul de Inițiativă fac parte 19 organizații, dintre care 15 reprezintă ONG-urile membre a APSCF, iar 4 organizații sunt non-membre ai APSCF. Membrii Grupului de Inițiativă vor beneficia de instruiri calificate ca în final să poată oferi performanță în domeniul Educației Incluzive.
Organizarea trainig-ului face parte din programul de instruire și mobilizare a grupului de inițiativă. Acest training fiind al doilea din seria de evenimente de instruire destinat Grupului de inițiativă.
Implementarea proiectului „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este realizată de către Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) începând cu luna aprilie curent, campania urmează să își extindă activitățile până în luna martie 2015.
Proiectul „Dinamizarea procesului de Educație Incluzivă în Republica Moldova” este finanțat de către Global Campaign for Education.