Gala Educației Incluzive 2019

Pe 10 decembrie 2019 a  avut loc Gala Educației Incluzive 2019, care se desfășoară deja al patrulea an consecutiv și în cadrul căreia a fost acordat Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive.

Trofeul „Alexandra Grajdian” pentru CURAJ ȘI INOVAȚIE în promovarea educației incluzive a fost acordat anul acesta Grădiniței – creșă nr. 2 „Foișor” din Edineț. Instituția s-a remarcat prin accesibilitatea mediului fizic și educațional creat pentru toți copii. În prezent, grădinița este frecventată de 21 de copii cu cerințe educaționale speciale. Instituția este o grădiniță pentru toți copii, în care echipa de management împreună cu colectivul de cadre didactice și părinți contribuie la asigurarea unui mediu prietenos copiilor.  În toți acești ani, grădinița a demonstrat o cultură cu adevărat incluzivă care se reflectă în atitudinea  și abordarea individualizată a fiecărui copil și a fiecărui părinte care vine în instituție.

În cadrul Galei, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în parteneriat cu APSCF, au mai acordat 2 mențiuni pentru promovarea educației incluziveIP Gimnaziul „V. Bulicanu” din satul Boldurești din raionul Nisporeni – pentru „asigurarea oportunităților educaționale pentru fiecare copil” și Instituția de Educație Timpurie nr.10 „Miorița” din Bălți – pentru „implicarea pro-activă în promovarea practicilor incluzive în sistemul educațional”.

Detalii despre procedura de evaluare a candidaturilor pentru Trofeu aici.