Training de advocacy INSPIRE organizat în Istanbul

Între 1-3 iulie, APSCF a participat, prin secretarul general Carolina Buzdugan, la un training de advocacy organizat de ChildPact în Istanbul pentru a dezvolta planuri naționale de advocacy împreună cu alți membri rețelei din România, Bulgaria, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Serbia, Kosovo, Turcia și Bosnia și Herțegovina.

Agenda evenimentului a inclus două sesiuni de lucru focusate pe înțelegerea strategiilor INSPIRE – 7 strategii pentru a pune capăt violenței împotriva copiilor, facilitată de Tamara Barbakadze (World Vision Armenia).

O altă sesiune practică, facilitată de Cristina Rigman (secretarul general ChildPact), s-a axat pe modul de creare a unei strategii de advocacy, definirea structurii și obiectivelor acesteia, analizarea părților interesate și factorilor relevanți și atenuarea riscurilor implicate într-un astfel de proces.

Roxana Todea (consultant regional pentru advocacy și comunicare) a facilitat o sesiune practică despre cum se creează un plan de comunicare pentru o campanie de advocacy și cum se elaborează mesaje eficiente de campanie pentru audiențe relevante pentru cauza INSPIRE.
Inițiativa a fost susținută de două proiecte regionale cu inițiative complementare, axate pe INSPIRE, finanțate de Fundația Oak și Fondul INSPIRE.

ChildPact finalizează în prezent prima etapă de implementare și analizează datele colectate printr-o anchetă on-line care urmărește cartografierea activităților desfășurate în prezent în conformitate cu cadrul INSPIRE (Șapte strategii pentru stoparea violenței împotriva copiilor) în regiunea extinsă a Mării Negre.