Maratonul copiilor – număr record de participanți la cea de-a cincea ediție

Pe 13 octombrie Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a organizat evenimentul  Maratonul Copiilor, un eveniment la care au participat în jur de 1000 copii. Maratonul Copiilor este un eveniment inedit care, deja al cincilea an consecutiv, transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate.

„Graţie implicării Campionilor Bunătăţii au fost asigurate 6 luni de funcţionare a Centrului comunitar din Roşu, Cahul. Astfel, cei 25 de copii care vin zilnic în Centru vor avea parte de o masă caldă şi activităţi extraşcolare menite să îi ajute să trăiască o copilărie deplină şi să îşi continue drumul spre şcoală alături de ceilalţi copii.” – Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”

Repartizați în curse pe categorii de vârstă, toți cei 1000 de participanţi au alergat pentru a demonstra că sunt alături de alți copii aflați în dificultate. Iar fiecare părinte a fost îndemnat să convertească distanţa alergată de copil într-o donație simbolică de 0,25 bani pe metru alergat.

„Am venit să alerg pentru sănătate, dar şi să susţin copiii care nu au aceleaşi posibilităţi ca mine. Îmi place foarte mult evenimentul, am întâlnit mai mulţi prieteni şi chiar mi-am făcut şi prieteni noi.” – Anastasia, Campion al Bunătăţii

În afară de cursa propriu-zisă, copiii au avut parte de ateliere de creație, tombolă cu daruri, bule de săpun, jocuri cu animatorii de la UHappy și un concert de dans și muzică susținut de colectivele artistice ,,Picături Muzicale”.

conținut preuat de pe www.diaconia.md