Club de Presă // Invitație pentru jurnaliști

Societatea se poate considera dezvoltată multilateral în măsura în care ea asigură oamenilor, inclusiv copiilor şi tinerilor, posibilitatea să participe în viaţa ei şi să o construiască cu demnitate. Numai prin participare copiii şi tinerii îşi pot dezvolta capacităţi şi deprinderi şi se pot autoafirma.

Astfel, pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSCF), organizează, la ora 10.30, Clubul de Presă cu genericul: „Participarea copiilor – un mod de a trăi democrația!”.

Evenimentul își propune să aducă în vizorul presei importanța respectării dreptului fiecărui copil la opinie prin participarea la deciziile luate în familie, şcoală şi comunitate. În același timp, organizatorii evenimentului își doresc promovarea bunelor practici privind participarea activă a copiilor în viața comunității,  motiv pentru care, gazda clubului de presă va fi Liceul Teoretic „Ștefan Vodă” din or. Ștefan Vodă.

În cadrul Clubului de Presă, elevii din raionul Ștefan Vodă vor prezenta povești de succes și istorii adevărate despre ce au făcut în comunitate, cum au reușit să convingă APL-urile că ideile lor vor aduce o schimbare în viața comunității, dar și date din rapoartele de monitorizare ale drepturile lor, care vor fi transmise ulterior adulților cu recomandări.

La discuțiiile din cadrul clubului de presă au mai fost invitați reprezentanți ai Ministerului Educației, Direcției Învățământ Ștefan Vodă, profesori, precum și reprezentanți ai ONG-urilor de profil, membri ai APSCF cu o experiență notorie în domeniul protecției drepturilor copilului.

Potrivit cercetărilor și studiilor, drepturile copilului la opinie şi participare sunt printre drepturile cele mai des încălcate. Gradul de realizare a libertăţii de expresie este diferit în diferite comunităţi. Deseori, participarea copiilor este favorizată de organizaţiile nonguvernamentale care activează la nivel.

Transportul este asigurat. Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment expediind un mesaj la adresa electronică: polinacupcea@yahoo.com sau să apelați numărul de telefon 0698 23 878.