Schimb de experiență între profesorii din Transnistria și Găgăuzia

Membrul APSCF, ONG-ul din Transnistria – „Rodoliubeț” (Радолюбица) în parteneriat cu Institutul pentru Democrație și Departamentul de Educație din UTA Găgăuzia au organizat recent la Comrat o masă rotundă cu tema „Stereotipurile care distrug”, la care au participat cadre didactice din Transnistria și Găgăuzia. Scopul mesei rotunde a fost stabilire de contacte, de comunicare, evenimente comune între cele două comunități educaționale de pe cele două maluri ale Nistrului.

„Noi am înțeles că experiența profesorilor din Găgăuzia merită atenție, ba mai mult, merită să fie împărtășită cu profesorii din Transnistria. Evident că pentru cei care doresc să învețe și să acumuleze experiență nu există bariere. Noi am venit după experiență și cred că așteptările noastre au fost împlinite. Sperăm că în comunicarea cu învățătorii noștri, colegii din Găguzia vor găsi ceva util, deoarece sunt tineri competenți și inteligenți”, a declarat Ludmila Nikolaeva, președintele ONG-ului „Rodoliubeț”.

„Vestea bună e că am făcut acest schimb de experință, grație profesorilor din Transnistria, care au venit la noi. Anul trecut ne-am dus noi, adică cei din Găgăuzia, în Transnistria, unde am vizitat școli sportive, licee, gimnazii, muzee. Sperăm că va exista o continuare a acestei cooperări. Am dori să fim implicați în mai multe proiecte pentru a comunica cu organizațiile non-guvernamentale și, prin urmare, a atrage și copiii”, a opinat în cadrul evenimentului, Maria Boikova, profesoară în gimnaziul Chirsova.

Evenimentul a fost orgnizat în cadrul proiectului „Măsuri de Consolidare a Încrederii” între cele două maluri ale Nistrului, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe.