Tineri pregătiți să devină lideri

În perioada 10-12 septembrie 2014, la Hotel Leogrand & Convention Center, strada Mitropolit Varlaam 77, în Chișinău, s-a desfășurat training-ul pentru liderii de mini-proiecte, organizat de Fundația COTE (Iași, România), în parteneriat cu Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie (Chișinău, Republica Moldova).

La acest training au participat 11 tineri, 6 elevi din Iași și 5 din Chișinău, lideri ai echipelor declarate câștigătoare la Concursul de idei mini-proiecte de implicare în viața comunității, desfășurat în perioada 7 iulie-27 august a.c.

Training-ul a vizat creșterea capacității tinerilor participanți de a acționa ca lideri ai echipelor de mini-proiect.

Cele 10 proiecte câștigătoare (5 din România și 5 din R. Moldova) vor intra în etapa de implementare. Pe parcursul a 4 luni, în Iași și Chișinău se vor pune în practică 10 soluții de rezolvare a unor probleme în comunitate în diferite domenii: Prevenire migrație ilegală și trafic de ființe umane, Mediu, Educație, Sănătate, Cultură și tradiții.

Pentru tinerii participanți a fost o oportunitate de a dobândi noi informații și abilități (rolul și responsabilitățile unui lider, cooperare și lucru în echipă, motivarea echipei) care să îi ajute în atingerea obiectivelor și obținerea rezultatelor propuse. Mini-proiectele câștigătoare vor fi implementate în perioada 21 septembrie 2014 – 20 ianuarie 2015, de 60 de tineri din cele două țări, membri ai celor 10 echipe de proiect.

Trei zile de învățare activă și de relaționare într-o atmosferă caldă, prietenoasă și plină de entuziasm, la sfârșitul cărora tinerii se simt pregătiți să pună în practică ideile lor de proiect. Mini-proiectele câștigătoare vor fi implementate în perioada 21 septembrie 2014 – 20 ianuarie 2015.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Îmi pasă, mă implic! – Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili, derulat de Fundația COTE și CSSCF Republica Moldova. Cod proiect: MIS ETC 2011.

Proiectul, derulat în perioada 21 decembrie 2013 – 20 februarie 2015, este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, în valoare de 135 000 euro / 576 693 lei și cofinanțat de Fundația COTE si CSSCF cu suma 15 000 euro / 66 541 lei. Îmi pasă, mă implic! vizeaza creșterea capacității tinerilor vulnerabili din zona transfrontalieră România – Moldova de a se implica activ în viața comunității.

Pentru alte informații: persoana de contact Viorica Matas – Coordonator proiect.: tel 069236271, ngo.ssccf@gmail.com

GRANIȚE COMUNE. SOLUȚII COMUNE.

www.ro-ua-md.net

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.