Programul de Mentorat ChildPact – „Împreună pentru copii – Coaliții de ONG-uri mai puternice în Regiunea Mării Negre”

Context

Proiectul „Împreună pentru Copii: Coaliţii de ONG-uri mai puternice în Regiunea Mării Negre” este finanţat de Ministerul Român al Afacerilor Externe, prin Programul de Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare și este implementat de UNDP – BRC (Programul de Dezvoltare al Națiunilor Unite – Centrul Regional din Bratislava) în parteneriat cu Fundaţia World Vision România, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC), Coaliţia pentru Protecția copilului din Armenia, Organizaţia Reliable Future din Azerbaijan, World Vision Georgia și APSCF Moldova.

Principalele caracteristici ale Programului de mentorat

·        Programul de mentorat ChildPact se adresează tinerilor profesioniști din domeniul protecției copilului din ONGuri din Georgia, Armenia, Azerbaijan și Moldova.

·        Câte un candidat din fiecare țară va fi selectat în urma unui proces de selecție transparet. Cei 4 candidați finali vor petrece 5 zile în România vizitând organizații și proiecte românești de profil.

·        De-a lungul acestei experiențe, candidații își vor înregistra experiența și vor completa un jurnal zilnic cu adnotări relevante. În final, atât contribuția media cât și cea scrisă vor fi publicate de ChildPact pe canalele de comunicare relevante (website, buletin de știri, jurnale online, bloguri de profil, etc.).

·        Toate costurile sunt acoperite de către organizatori (transportul internațional și local; visa; cazarea în București; mesele).

Programul tău în România (21-27 Septembrie 2014)

·        Vei ajunge în România, duminică 21 Septembrie și vei pleca Sambătă 27 Septembrie (orice zi adițională va depinde de propriul tau buget)

·        Vei lucra de Luni pâna Joi, de la 9.00 – 15.00. De la 16.00 – 17.00 vei avea o ora de informare cu întreaga echipă. Vineri îți vei scrie raportul final pe baza experienței acumulate și va trebui sa îl trimiți organizatorilor înainte de ora 18.00. Vei primi toate instrucțiunile necesare pentru redactarea acestui raport o data ce ești selecționat pentru program.

Cine este eligibil?

Ești un tânăr profesionist în domeniul protecției copilului. Poți fi oricât de tânăr, dar nu mai în vârstă decât 30 de ani. Ai deja o baza de experiență în domeniu, dar cele mai importante sunt motivația, entuziasmul și interesul tău de a-ți continua cariera pe această filieră. Ești un cetatean din Georgia, Armenia, Azerbaijan sau Moldova și vrei să călătorești în România. Vorbești și scrii bine în Engleză. Nu te deranjează să ai un program aglomerat pentru o săptămână și vei fi bucuros să scrii despre experiența ta de lucru din România. Poți să te joci și cu copiii dacă este nevoie și ești o persoană flexibilă. Ești dispus să împarți o cameră cu un coleg/o colegă.

Cum poți aplica?

Trimite-ne CV-ul tău împreună cu o fotografie și o scrisoare de motivație. Spune-ne de ce vrei să participi la acest program, ce dorești să înveți și ce fel de persoană ești. Fii personal, lasă-ne să te cunoaștem prin ceea ce scrii. Dacă ai fost vreodată voluntar sau ai lucrat deja în domeniul protecției copilului spune-ne ce ai învățat și ce ți-ar place să continui să înveți în viitor. Nu ezita să ne împărtășești o poveste personala. Trimite-ne aplicația la Cristina Negoiescu la cristina.negoiescu@gmail.com, pâna în data de 25 august.