Ultima ședință de Comitet Regional de Program PROCOPIL

Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei a găzduit în perioada 8-9 octombrie a.c., la Chișinău, ultima ședință a Comitetului Regional al Programului PROCOPIL, la care au participat și partenerii din România – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Protecția Copilului (FONPC), din Bulgaria – Rețeaua Națională pentru Copii (RNE) și din Franța – Solidarite Laique.

La această ședință au fost discutate rezultatele ultimilor doi ani de implementare a fazei post-Program și lecțiile învățate în procesul de implementare a componentelor Programului. A doua zi a ședinței a fost cea mai consistentă pentru că partenerii au discutat viitorul relațiilor dintre cele patru rețele naționale.

Printre participanții la eveniment au fost Dna Liliana Palihovici, Vicepreședintele Parlamentului R.Moldova, E.S. Dl Gérard Guillonneau, Ambasadorul Franței în R.Moldova, E.S. Dl Marius Lazurcă, Ambasadorul României în R.Moldova și Dl Georgi Stefanov, Secretar II al Ambasadei Bulgariei în R.Moldova, care au menționat importanța prezentării experiențelor și a practicilor pozitive de protecție a copilului dezvoltate în cadrul PROCOPIL în R. Moldova, România, Bulgaria și Franța, precum și continuarea acestor experiențe.

Conform regulei instituite în PROCOPIL, un proces verbal al ședinței va fi validat pe pracursul următoarelor săptămâni și făcut public tuturor partenerilor.

Programul PROCOPIL a fost o inițiativă regională multi-actori, în cadrul căreia au fost dezvoltate parteneriate și practici poztive între rețele de ONG-uri din protecția copilului din R. Moldova, România, Bulgaria și Franța. Programul PROCOPIL a fost susținut financiar de către Ministerul Afacerilor Externe al Franței, prin intermediul Agenției de Dezvoltare a Franței.