Extinderea rețelei PROCOPIL

În 2012 ne aflam pe ultima sută de metri de implementare a programului regional PROCOPIL. În perioada mai – iulie 2012 au avut loc evenimentele de încheiere a programului în cele 4 ţări implicate: România, Bulgaria, Franţa şi Moldova. A fost prevăzută o conferinţă de încheiere şi un schimb de bune practici între copiii ONG-urilor beneficiare a întregului program, care au fost organizate în fiecare din ţările sus-menţionate.

Totodată, am negociat participarea în cadrul unui proiect european, care, ca urmare a discuțiilor din cadrul Forumului ONG-urilor din bazinul Mării Negre care a avut loc la București în octombrie 2011, își propune să creeze o rețea de ONG-uri specializate în protecția copilului în această regiune. Ideea inițială este de a porni de la experiența PROCOPIL și a extinde spre alte rețele din alte țări. Accentul în anii următori este pus pe participarea cât mai activă, calitativă și responsabilă a ONG-urilor din domeniu în procesele de politici publice la nivel local și național.

Programul regional PROCOPIL s-a desfășurat din 2005 şi pînă în 2012, în parteneriat cu alte 3 reţele de ONG-uri active în protecţia copilului din România, Franţa şi Bulgaria.